Kunsten

Work it out
Kunsten Museum of Modern Art Aalborg har stor succes med deres udstilling “Work it out”, som sætter fokus på fremtidens arbejdsliv. Work it Out vandt Bikuben Fondens udstillingspris, Vision 2018, for en udstillingsidé, der tematiserer et højaktuelt emne, og samtidigt nytænker kunstens og kunstmuseets rolle i forhold til samfundet.

I Udstillingen finder du  ”Byg dit Drømmejob” som er en formidlings zone, hvor Linde+Larsen har leveret 6 forskellige skum former. Med de 6 forskellige skum former kan de besøgende bygge deres drømmejob.  

Mette Boel fra Kunsten Museum of Modern Art Aalborg fortæller; ”Det er et projekt vi startede for mange måneder siden, og jeg startede med at klippe i min datters gamle skumunderlag, og skabe ideen til skum formerne. Byg dit drømmejob formidlings zonen var tiltænkt til børn og unge, som kunne udtrykke deres drømmejob ved at bruge deres fantasi og hænder. Men vi må indse at flere voksne også synes det er sjovt at bygge deres eget drømmejob med de 6 forskellige skum former, som Linde+Larsen har leveret”. 

De 6 skum former symboliserer en bestemt type af job, en måde at arbejde på eller en interesse. 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg lægger stor vægt på at der er ingen rigtige eller forkerte måder at bygge sit drømmejob på, hvilket også kommer til udtryk.

”Nogle børn bygger deres eget drømmejob ved at lave en flyvemaskine af skum formerne og på denne måde udtrykker de at deres drømmejob er at blive pilot. Andre ”skulpturer” er mere abstrakte, men når man kender skum formens betydning, er budskabet helt klart. Jeg har bl.a. set børn som har lavet en stor skulptur med skum former som symboliserer teknologi og natur. Her er budskabet lige så klart som ved flyvemaskinen, og fantasien og hænderne har fået frit spil”, fortæller Mette Boel. 

Work together
Samarbejdet mellem Kunsten Museum of Modern Art Aalborg og Linde+Larsen opstod via netværk. Kunsten Museum of Modern Art Aalborg har via flere kollegaer fået anbefalede Linde+Larsen som samarbejdspartner til levering af alle former for skum. 

”Jeg bliver så glad når vi får henvendelser via vores store netværk, og især når det er lidt ”skæve” opgaver som denne. Hos os er ingen opgave for almindelig eller u-almindelig. Vores dygtige udviklingsteam kan udvikle alt i skum til vores kunder, og tilføjer; Personligt synes jeg ideen med at kunne bygge sit eget drømmejob af skum er en genial ide, og jeg forstår godt at både børn og voksne bygger løs, og lader fantasien og drømmene få frit spil”.

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg har fået leveret 6 forskellige skum former, fra Linde+Larsen, men Kunsten Museum of Modern Art Aalborg indrømmer at de har lavet en fejl med deres bestilling. 

Mette Boel fra Kunsten Museum of Modern Art Aalborg fortæller; ”Da vi skulle bestille skum formerne hjem, bestilte vi ekstra, da vi forventede at skum formerne ville gå i stykke og hen ad vejen ikke kunne holde til at blive brugt til nogle af de store flotte skulpturer som bliver bygget. Nu har udstillingen kørt siden 24. september 2021, og der er blevet bygget rigtige mange skulptur, og vi har ikke skiftet en eneste skumform ud. Der er ingen tvivl om at Linde+Larsen levere skum af den højeste kvalitet, og vi har uden tvivl valgt den helt rigtige samarbejdspartner til dette projekt. Der er faktisk flere besøgende som gerne vil købe skum formerne med hjem, så fantasien og den gode motoriske øvelse for de mindste kan fortsætte derhjemme, det afspejler blot den store succes som byg dit drømmejob formidlings zonen er. Vi havde ikke forventet denne forespørgsel, og har derfor ikke taget en beslutning om vi vælger at sælge skum formerne, når vores udstilling slutter d. 16. januar 2022.

Du kan læse mere om udstillingen her:  https://kunsten.dk/da/udstilling/work-it-out-11796

No Comments

Post A Comment